hirdetés
hirdetés

11C-kolin-PET/CT a prosztatarák diagnosztikájában – a hazai tapasztalatok tükrében

11C-kolin-PET-et már több éve sikeresen alkalmazzák a prosztatarák diagnosztikájában és a betegkövetésben. Hazánkban 2014 márciusától van lehetőségünk 11C-kolin PET/CT-vizsgálatokat végezni a humán betegellátásban, egyelőre csak magántérítéses formában. A jelen közleményben 40, 11C-kolin PET/CT-vizsgálatra került férfibeteg adatait dolgoztuk fel retrospektíven és értékeltük az irodalom tükrében. Mivel a betegcsoport heterogén volt, csak esettanulmányt végeztünk, statisztikai analízis nem történt. Magyar Onkológia 59:25–29, 2015

Kulcsszavak: kolin, PET/CT, prosztatarák

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Garai Ildikó
a szerző cikkei

Farkas Bence
a szerző cikkei

Oszlánszki Attila
a szerző cikkei

Berczi Csaba
a szerző cikkei

Flaskó Tibor
a szerző cikkei

Galuska László
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 10,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.