hirdetés
hirdetés

A Down-szindrómás gyermekek testi fejlettsége

A tanulmány Down-szindrómás gyermekek speciális testi fejlődési mintázatának a hazai növekedési standardok, illetve egy 1987-ben, Down-szindrómás gyermekek körében végzett hazai növekedésvizsgálat alapján rendelkezésünkre álló adatsorok tükrében végzett elemzését mutatja be.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Gerhát Gabriella, Eötvös Loránd Tudományegyetem, Embertani Tanszék, Budapest
a szerző cikkei

Dr. Muzsnai Ágota, Szent János Kórház és Észak-budai Egyesített Kórházak, Gyermek Endokrinológiai Szakrendelés, Budapest
a szerző cikkei

Dr. Zsákai Annamária, Eötvös Loránd Tudományegyetem, Embertani Tanszék, Budapest
a szerző cikkei

Dr. Bodzsár Éva, Eötvös Loránd Tudományegyetem, Embertani Tanszék, Budapest
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.