hirdetés
hirdetés

A hepatitis B vertikális transzmissziójának prevenciója

A Society for Maternal-Fetal Medicine (SMFM) dokumentuma összefoglalja a terhességben előforduló hepatitis B kockázatait, diagnosztikáját és terápiáját, valamint a vertikális transzmisszió megelőzésének lehetőségeit. A dokumentum célja, hogy segítséget nyújtson a klinikusoknak a kockázatokkal és kezeléssel kapcsolatos felvilágosításhoz, ha a hepatitis B felszíni antigén (HBsAg, hepatitis B surface antigén) meghatározása pozitív eredményt adott.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Society for Maternal-Fetal Medicine (SMFM)
a szerző cikkei

Jodie Dionne-Odom, MD
a szerző cikkei

Alan TN Tita, MD, PhD
a szerző cikkei

Neil S Silverman, MD
a szerző cikkei

Dr. Lengyel Gabriella, kommentár, Semmelweis Egyetem, II. Sz. Belgyógyászati Klinika, Budapest
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.