hirdetés

A képalkotó vizsgálómódszerek alkalmazása az emlődaganatok korszerű szűrésében, diagnosztikájában és ellátásában – Szakmai útmutató a IV. Emlőrák Konszenzus Konferencia alapján

Emlőbetegségek diagnosztikájára specializálódott radiológus és nukleáris medicina szakorvosok a kecskeméti IV. Emlőrák Konszenzus Konferencián felfrissítették az emlődaganatokkal kapcsolatos állásfoglalásukat. Ajánlást tesznek ezúton arra, hogy az emlődaganatok szűrése, diagnosztikája és ellátása ezen irányelvek szerint történjen. A jelen szakmai útmutató tartalmazza a legújabb technikai fejlesztéseket, a legfrissebb kutatások eredményeit, beleértve a képalkotó eljárásoknak a terápiában és követésben betöltött szerepét. Részletezi a hazai fejlesztési javaslatokat, és érinti a határterületeket (igazságügyi szakértés, média, szabályozás, finanszírozás) is. A teljes anyag egyeztetésre került a társszakmákkal. Magy Onkol 64:p-p, 2020

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Forrai Gábor, GÉ-RAD Kft., DMC, Budapest
a szerző cikkei

Kovács Eszter, GÉ-RAD Kft., DMC, Budapest, Mamma Egészségügyi Zrt., Budapest, Kecskemét
a szerző cikkei

Barta Miklós, Royal Cornwall Hospital, Truro, UK
a szerző cikkei

Borbély Katalin, Országos Onkológiai Intézet, Budapest
a szerző cikkei

Lengyel Zsolt, Hamad Medical Corporation, Doha, Qatar
a szerző cikkei

Ormándi Katalin, Szegedi Tudományegyetem, Szeged
a szerző cikkei

Péntek Zoltán, Mamma Egészségügyi Zrt., Budapest, Kecskemét, Szekszárd
a szerző cikkei

Tasnádi Tünde, Békés Megyei Központi Kórház Dr. Réthy Pál Tagkórház, Békéscsaba
a szerző cikkei

Sebő Éva, Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórház, Debrecen
a szerző cikkei

Diagnosztikus Radiológia/Nukleáris Medicina Szakmai Bizottság
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.