hirdetés
hirdetés

A lymphadenectomia helye és szerepe az előrehaladott petefészek-daganatok kezelésében: ami a LION prospektív randomizált vizsgálatból kiderül

A petefészek-daganatok az évi 204 ezer új esettel és a betegség miatt bekövetkezett évi 125 000 halálesettel a világban a nőgyógyászati daganatos halálozás vezető szereplői.1 Tekintettel az alattomos megjelenésre, a jellegzetes tünetek hiányára, és hogy nem rendelkezünk költséghatékony szűrőmódszerekkel, az esetek 75%-a előrehaladott stádiumban kerül felismerésre (FIGO III−IV), és minden erőfeszítésünk ellenére (műtét, kemo- és sugárterápia), az esetek 45%-ában számolhatunk csak 5 éves túléléssel. 

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Dr. Pete Imre, Országos Onkológiai Intézet Nőgyógyászati Osztály, Budapest
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.