2024. március. 29., péntek - Auguszta.

A mebeverin hatásossága és tolerálhatósága irritábilis bél szindrómában

Az irritábilis bél szindróma (IBS) gyakori megbetegedés, melynek tünete a hasi fájdalmon kívül a székürítési rend felborulása – mindez kimutatható morfológiai eltérés nélkül. Az IBS kezelése terén számos előrelépés történt az elmúlt időben, a kórkép patofiziológiai háttere azonban máig nem tisztázott. Az IBS-nek három fő típusa ismeretes: a főként hasmenéssel járó, a főként székrekedéssel járó, valamint a hasmenés és székrekedés váltakozásával jellemzett forma. Az IBS gyógyszeres terápiája elsősorban a hasi fájdalom, illetve a hasmenés/székrekedés megszüntetését célozza.
World J Gastroenterol, 2010

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:

Kapcsolódó fájlok

Olvasói vélemény: 2,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.