hirdetés
hirdetés

A meningomyelocele következtében kialakult székletürítési zavar diagnózisa és kezelése gyermekkorban

A székletinkontinencia és annak következményei a gyermek és a családja számára sokszor megoldhatatlan problémát jelentenek. A klinikai gyakorlatban myelomeningocele-s (MMC-s) betegek kezelése elsősorban a húgyhólyagműködési zavar megszüntetésére és a vizeletkontinencia javítására fókuszál érthetően, hisz a kezeletlen hólyagműködési zavar következményeként súlyos vesekárosodás is előfordulhat. Az MMC-s betegek székletinkontinenciájának kezelése a megfelelő életminőség elérése és a szocializáció szempontjából hasonló jelentőséggel bír, mint a vizeletinkontinencia kezelése.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Dr. Oberritter Zsolt, PTE KK Gyermekgyógyászati Klinika, Manuális Tanszék
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.