hirdetés

A terhesség alatti üdítőital-fogyasztás gyermekkori elhízást okoz

A gyermekkori elhízás rohamszerű terjedése nyomán olyan prevenciós stratégiák kerültek előtérbe, melyek már az emberi fejlődés korai, még plasztikus fázisában igyekeznek megfogni a problémát, ezzel a teljes élethosszra optimális egészségi feltételeket biztosítani. Állatkísérletes adatok már korábban jelezték, hogy a fejlődés korai, szenzitív periódusában ható zavaró tényezők befolyásolják a zsírlerakódás alakulását és összefüggnek kardiometabolikus diszfunkció kialakulásával. Ezek a vizsgálatok egyben azt is felvetették, hogy kedvező hatása lehet az anya terhesség alatti táplálkozásának.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Dr. Simonfalvi Ildikó
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.