hirdetés
hirdetés

Az anyai elhízás, a terhességi diabétesz, a csecsemőtáplálás szerepe a kövérség kialakulásában

Egyre több bizonyíték utal arra, hogy az anyai tényezők (elhízás, cukorbetegség) és a csecsemőkori táplálás hatással van/lehet a túlzott csecsemőkori súlygyarapodásra, valamint a későbbi gyermekkori elhízásra. A gyermekkori elhízás egyre gyakoribbá válása indokolja a primer megelőzés előtérbe helyezését. Ennek alkalmazását segíti a csecsemőkori túlzott súlygyarapodás hátterében szerepet játszó biológiai mechanizmusok feltárása.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Dr. Ságodi László, Miskolci Egyetem Egészségügyi Kar, Preventív Egészségtudományi Tanszék, Miskolc
a szerző cikkei

Dr. Kiss -Tóth Emőke, Miskolci Egyetem Egészségügyi Kar, Preventív Egészségtudományi Tanszék, Miskolc
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.