hirdetés

Az immunterápia helye az előrehaladott uroteliális daganatok első-, másodés többedvonalbeli kezelésében

A ciszplatinbázisú kemoterápia igazoltan hatékony az izominvazív, lokálisan előrehaladott vagy metasztatikus uroteliális daganatok kezelésében. Ciszplatinkezelésre alkalmatlan betegek ellátásában a karboplatinbázisú, kevésbé hatékony terápia áll rendelkezésre. A kemoterápiás kezelésre alkalmatlan esetek döntő többségében csak tüneti kezelés volt alkalmazható. Az utóbbi időben a kezelési lehetőségek jelentősen megváltoztak a szisztémás immunterápia fejlődésével és bevezetésével. Összefoglaló közleményünkben bemutatjuk a jelentősebb klinikai vizsgálatok eredményeit, melyek várhatóan teljesen átalakítják jelenlegi gondolkodásunkat és új távlatokat nyitnak a lokálisan kiterjedt vagy metasztatikus uroteliális daganatok ellátásában.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
GÉCZI LAJOS1, DIENES TAMÁS1, KÜRONYA ZSÓFIA1, MARÁZ ANIKÓ2, NAGYIVÁNYI KRISZTIÁN1 1Országos Onkológiai Intézet, Urogenitális Tumorok és Klinikai Farmakológiai Osztály, Budapest, 2Szegedi Tudományegyetem, Onkoterápiás Klinika, Szeged
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.