hirdetés
hirdetés

Bevezetés helyett 20 kérdés és 20 válasz

Tíz évvel ezelőtt a Budai Gyermekkórház –akkor még önálló intézményként – a Magyar Tudományos Akadémián tudományos ülés keretében ünnepelte alapításának 50 éves évfordulóját. Arra az alkalomra jelent meg  a „Gyermek-betegellátás a Rózsadombon 1956−2006 között” című  148 oldalas könyv (szerkesztette: dr. Péter Ferenc). Ebből az olvasó képet kap az intézmény történetéről, tevékenységéről. A tudományos ülésen elhangzottak javarésze a  „Gyermekgyógyászat” című folyóirat hasábjain jelent meg. A „Bevezető”-t dr. Péter Ferenc c. egyetemi tanár és  dr. Badacsonyi Szabolcs ügyvezető igazgató jegyezte, a „Köszöntő”-t  pedig Vizi E. Szilveszter, az MTA akkori elnöke.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Dr. Garami Miklós
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.