hirdetés
hirdetés

Bevezető

Lehoczky Dezső professzor, akitől a hematológia alapjait tanultam, nemrég ünnepelte 89. születésnapját. A Magyar Onkológia onkohematológiai számának vendégszerkesztőjeként ezt az összeállítást az ő tiszteletére ajánlom fel. Orvostanhallgatóként 1975-ben kerültem Professzor úrhoz a Semmelweis Orvostudományi Egyetem I. Sz. Belklinikájára, ahol a beteg ember iránti tiszteletet és alázatot tanultam Professzor úrtól, aki mindig hangsúlyozta, hogy a hematológia iránt érdeklődő belgyógyászok vagyunk. Ez a mondat már akkor a túlspecializáció elleni védekezést jelezte.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Dr. Demeter Judit, Semmelweis Egyetem, I. Sz. Belgyógyászati Klinika
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.