hirdetés

Thrombosis and Haemostasis

Dabigatran-etexilát: egy szájon át adható új, reverzibilis, direkt trombininhibitor

A véralvadási vizsgálatok, illetve az antikoaguláns aktivitás reverzibilitása

A dabigatran-etexilát egy szájon át adható reverzibilis direkt trombininhibitor, melyet az Európai Unióban és több más országban nemrégiben fogadtak el az elektív csípő- és térdprotézis-műtétek utáni vénás tromboembóliás szövődmények megelőzésére, és előrehaladott klinikai kutatások folynak alkalmazásáról más tromboembóliás eseményekkel kapcsolatban is.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
J. van Ryn, J. Stangier, S. Haertter, K. Liesenfeld, W. Wienen, M. Feuring, A. Clemens
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.