hirdetés
hirdetés

Előszó

Az onkológiai diagnosztika és terápia modalitásainak rendkívül gyors fejlődése állandó megújulást és változtatást igényel a betegek komplex ellátásában, és kikényszeríti az együttműködő és egymás ismereteit kiegészítő diszciplínák legkorszerűbb ismereteinek összehangolását azért, hogy az adott beteg adott tumora legkedvezőbb, egyénre szabott indikációs, terápiás és utánkövetéses algoritmusát meghatározhassuk. Ebből a célból az Országos Onkológiai Intézet – 1997 óta – több mint huszonöt konszenzus konferenciát szervezett a különböző tumorlokalizációk kezelésének korszerű harmonizálására. 

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Prof. Dr. Kásler Miklós , Országos Onkológiai Intézet
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.