hirdetés
hirdetés

Előszó

Hazai Aktualitásunk a menopausalis hormonterápia farmakológiájával foglalkozik. A téma hazai szaktekintélye évtizedek óta ajánlja a hormonterápia megfontolását változókorú nők számára, hiszen az előnyök jóval felülmúlják a veszélyeket, amelyek egyébként rendszeres gondozás mellett egyértelműen kivédhetők. Az áttekintésből kiderül, hogy megfelelő hormonkezelés nélkül a betegek panaszai nem múlnak el. A hormonális terápia a perimenopausában körültekintő átgondolást igényel, de megfelelő felkészültség és pozitív hozzáállás esetén sok nő értelmetlen panaszait lehet ezzel a kezeléssel megszüntetni. Az egyedi terápia megtervezéséhez nyújt segítséget a menopausalis hormonpótlás farmakológiájának az ismerete. 

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Prof dr. Papp Zoltán
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.