hirdetés
hirdetés

Emésztőrendszeri idegentestek diagnosztikája és kezelése gyermekkorban

A kisgyermekek a környezetükben lévő tárgyakat, játékokat gyakran szájukba veszik, alkalmanként lenyelik. A tünetektől (súlyos vagy enyhébb) függően fontos, hogy a gyermek minél előbb orvoshoz kerüljön, s az idegentest helyének megállapítására diagnosztikai képalkotó vizsgálatra kerüljön sor. A röntgenvizsgálat döntheti el a beavatkozás idejét és módját. A közlemény célja az idegentest-nyeléssel kapcsolatos szakirodalmi és saját tapasztalatok összegzése és a megfelelő következtetések levonása.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Prof. dr. Lombay Béla, Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktatókórház, Klinikai és Intervenciós Radiológiai Centrum, Miskolc
a szerző cikkei

Szalkó Anett, Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktatókórház, Klinikai és Intervenciós Radiológiai Centrum, Miskolc
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.