hirdetés
hirdetés

Hosszú cikluskontrollú levonorgesztrel/ etinilösztradiol és ciklusstabilizáló kis dózisú etinilösztradiol az orális fogamzásgátlásban

Az orális fogamzásgátlók (OC, oral contraceptives) szedése a leggyakrabban alkalmazott módszer a nem kívánt terhesség elkerülésére. A hagyományos OC sémák 28 napos adagolási rendet biztosítanak, melyben 21−24 aktív hormontartalmú tabletta szedését 7, illetve 4 napon át hormonmentes (placebo) tabletták szedése követi, ami havonta egyszer megvonásos vérzést vált ki. E séma kialakítását eredetileg az indokolta, hogy a lehető legjobban utánozza a természetes ciklusokat, mely segítséget nyújtott a nőknek a fogamzásgátlók elfogadásában, illetve havonkénti bizonyosságot nyújtott számukra arról, hogy nem jött létre nem kívánt terhesség. A nők szempontjából tehát nem biológiai szükséglet a havonkénti vérzés.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.