hirdetés
hirdetés

Megindult szüléssel szállították tovább – meghalt

Egy michigani terhes nő súlyos praeeclampsiára utaló panaszokkal és tünetekkel kereste fel a kórház sürgősségi osztályát, de állapotát tévesen pneumoniának kórismézték. Sem vérnyomáscsökkentőket nem kapott, sem a görcsrohamok megelőzésére nem tettek az orvosok semmit. A sürgősségi osztály orvosa felvette a kapcsolatot az asszony szülészorvosával, aki éppen 70 kilométerrel távolabb volt, és azt mondta, hogy nem megy be a kórházba. A szülészorvos azt kérte, hogy a beteget vegyék fel a belgyógyászati osztályra, ott azonban a felvételt azzal utasították vissza, hogy a betegnek szülészeti ellátásra van szüksége.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:

cimkék

Olvasói vélemény: 6,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.