hirdetés
hirdetés

Nemzetközi fej-nyak sebészeti képzés és vizsga (2015−2017)

Az International Federation of Head and Neck Societies (IFHNOS) 2014-ben hirdette meg először a Global Online Fellowship in Head-and-Neck Surgery and Oncology (GOLF) elnevezésű képzését. Ez az újfajta tanulási lehetőség egy újabb jól előkészített része a szervezet által meghirdetett oktatási programnak, melynek a célja, hogy a világ minden részére eljuttassa az egységes szemléletű tudásanyagot, az aktuális újdonságok ismeretében azt rendszeresen karban tartsa és a képzett szakemberek között kommunikációs csatornát működtessen. A kiapadhatatlan energiájú és életét a fej-nyak sebészetnek alárendelő Prof. Jatin Shah ötlete és irdatlan munkájának eredménye lett ez a képzés is, ugyanúgy, mint a 2008 óta működő World Tour vagy a 2014-ben meghirdetett Fej-nyak Sebészeti Világnap (minden év július 27-én).

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Zámbó Orsolya, Országos Onkológiai Intézet, Fej-Nyaki Daganatok Multidiszciplináris Központ, Budapest
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.