hirdetés
hirdetés

Perifériás nyirokcsomó-megnagyobbodás gyermekkorban

Gyermekek orvosi vizsgálatánál igen gyakran tapintunk nyirokcsomókat a különböző régiókban. Legtöbb esetben ez a szervezet normális válasza egy fertőzésre, nem kell kórosnak tekinteni. Jelen cikkünk abban próbál segíteni, hogy mikor és milyen további vizsgálat elvégzése javasolt.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Dr. Müller Judit, Semmelweis Egyetem, II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika, Budapest
a szerző cikkei

Dr. Erdélyi Dániel János, Semmelweis Egyetem, II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika, Budapest
a szerző cikkei

Dr. Vanco Ildikó, Semmelweis Egyetem, II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika, Budapest
a szerző cikkei

Dr. Kovács Gábor, Semmelweis Egyetem, II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika, Budapest
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.