hirdetés
hirdetés

Standard terápia és aktualitások az áttétes vastagbéldaganat célzott terápiájában

Az elmúlt évek a metasztatikus vastagbél-daganatos betegek terápiájában új és a napi kezelési gyakorlatunkat alapvetően befolyásoló változásokat hoztak. A megfelelő terápiás döntéshez ma már nélkülözhetetlen a moleku­láris genetikai/patológiai vizsgálatok elvégzése, valamint azok eredményeinek ismeretében történő döntés az első vonalbeli terápiáról és a kezelési szekvenciák felépítéséről. Ebben az áttekintésben a RAS génben vad típusú betegek standard terápiás lehetőségeit a European Society for Medical Oncology 2016-os kongresszusán elhangzottak tükrében tekintjük át.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Dr. Ruzsa Ágnes
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Cikk[197395] galéria
hirdetés
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.