hirdetés
hirdetés

Standard terápia és aktualitások az áttétes vastagbéldaganat célzott terápiájában

Az elmúlt évek a metasztatikus vastagbél-daganatos betegek terápiájában új és a napi kezelési gyakorlatunkat alapvetően befolyásoló változásokat hoztak. A megfelelő terápiás döntéshez ma már nélkülözhetetlen a moleku­láris genetikai/patológiai vizsgálatok elvégzése, valamint azok eredményeinek ismeretében történő döntés az első vonalbeli terápiáról és a kezelési szekvenciák felépítéséről. Ebben az áttekintésben a RAS génben vad típusú betegek standard terápiás lehetőségeit a European Society for Medical Oncology 2016-os kongresszusán elhangzottak tükrében tekintjük át.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Dr. Ruzsa Ágnes
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Cikk[197395] galéria
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.