hirdetés
hirdetés

Újdonságok és új lehetőségek a funkcionális képalkotásban: Leképezéstechnikai újdonságok

A tanulmány célja a metabolikus aktivitás vizsgálatára alkalmas olyan újabb technikai megoldások áttekintése, amelyek tomografikus (3D) leképezésen alapulnak. Így elsősorban a PET- és a SPECT-vizsgálatok kapcsán említünk meg újdonságokat, de ismertetni fogunk ígéretes lehetőségeket az MRI és a CT területéről is. Magyar Onkológia 59:4–9, 2015

Kulcsszavak: emissziós tomográfia, SPECT/CT, PET/CT, PET/MRI, MRI, CT, onkológia

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Balkay László
a szerző cikkei

Emri Miklós
a szerző cikkei

Krizsán Áron Krisztián
a szerző cikkei

Opposits Gábor
a szerző cikkei

Varga József
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 2,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.