hirdetés

Az emlőrák túlélése olyan betegeknél, akiknek hagyományos kezelését deutériumdeplécióval egészítették ki – retrospektív vizsgálat

A szűrőmódszerek és a terápiás lehetőségek terén történt előrelépések ellenére továbbra is nagy a világszerte jelentős egészségi problémát okozó emlőrák morbiditása. A mortalitási és morbiditási adatok 2005 és 2009 között nem mutattak csökkenést az Egyesült Államokban, és Nagy-Britanniában is lényegében változatlan az utóbbi 7-8 éves incidencia. A hosszú távú utánkövetéses vizsgálatok − a daganat stádiumától függően − 30 és 85% között adják meg a relapszus valószínűségét. Az előrehaladott emlőrák medián túlélése (MST, median survival time) a különböző klinikai vizsgálatok szerint 12 és 31 hónap között mozog. A metasztatikus emlőrák terápiájának alapját a célzott biológiai szerek alkotják. A kezelés célja ilyen esetekben az életminőség javítása, a tünetek enyhítése és a progresszió lassítása.

 

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.