Pszichológiai alapképzés a mindennapokhoz

3 napos képzés, egyetemi oktatóktól coachoknak, HR-eseknek, vezetőknek és nap mint nap emberekkel foglalkozó szakembereknek. Tudományos pszichológia közérthető formában.
 

 

Időpont:
2016. október. 07. 08:30
Helyszín:
Mozsár Kávézó (1065 Budapest, Mozsár utca 2.)

Témaleírás:

A képzés célja, hogy elsősorban a coachok, HR szakemberek, embereket vezetők vagy támogatók munkáját segítse. Olyan szakembereknek, akik nap mint nap más emberek problémáival, motiválásával foglalkoznak különösen fontos, hogy jó emberismerettel és megfelelő önismerettel rendelkezzenek, emellett egy általános rálátást kapjanak a pszichológia tudományára, fel tudják mérni, ha egy felmerülő probléma mélyebb réteget és kezelést érint, és tudatosabban alkalmazzanak pszichológiai elveket a munkájuk során.

Program 

08:30 - 09:00  Érkezés, regisztráció

09:00 - 13:05  Délelőtti blokk 
Szociálpszichológiai alapok: Hogyan működik az ember csoportban?
dr. Szabó-Bartha Anett, klinikai szakpszichológus, egyetemi adjunktus

A szociálpszichológia legérdekesebb, legtanulságosabb kísérletein keresztül rácsodálkozhatunk a csoportos emberi működés törvényszerűségeire. Márpedig csoportban vagyunk egy villamoson és egy munkahelyen is, hat ránk a környezetünk, akár negatív, akár pozitív értelemben, mely hatásmechanizmust mindig érdemes felismerni és figyelembe venni.

13:05-14:00 Ebédszünet

14:00- 17:15  Délutáni blokk 
Bevezetés a pszichopatológiába: Mi a „normális”?  
dr. Mailáth Nóra, klinikai gyermek szakpszichológus, egyetemi adjunktus

A pszichopatológia a kóros esetekkel foglalkozik, azonban a legnagyobb kérdés mindig az, hogy mi számít kórosnak, és mi normálisnak. Vannak egyáltalán lelkileg teljesen egészséges emberek? Hogyan különböztetheső meg egy személyiségzavar egy patológiás esettől? Milyen kategóriákba sorolják a pszichológusok az embereket lelki egészségük és megküzdési módszereik szerint? Pszichológusi végzettség híján, ám mélyebb problémákkal találkozva, milyen jelekre érdemes figyelni és milyen következtetéseket érdemes vagy nem érdemes levonni?

 

 Kapcsolattartó: Ernyey Tamás e: ernyeyt@upszi.hu t: +36 1 430 4568

 Esemény időpontja: 2016. október 7., 14., 21.;  9:00-17:00

Helyszín: Mozsár Kávézó (1065 Budapest, Mozsár utca 2.) 

Részvételi díj 3 napra vonatkozóan: 90 000 Ft + ÁFA /fő

Féléves Üzlet&Pszichológia előfizetéssel és HungaryCard BASIC-kel:
jegyár + 3000 Ft + áfa / fő (a csomag értéke: 8000 Ft)

 

A jelentkezési lapot a képre kattintva töltheti le:

 

Kontakt:

Ernyey Tamás

ernyeyt@upszi.hu

 +36 1 430 4568

 

A konferencia programját folyamatosan frissítjük, a programváltozás jogát fenntartjuk.
A rendezvényre való regisztráció a részvételi díj elfogadásának és megrendelésnek minősül, a rendezvény megvalósulása esetén fizetési kötelezettséget von maga után.
A részvételi díjról számlát postázunk ki a megadott címre, 8 napos fizetési határidővel. Az étel és ital közvetített szolgáltatás. A rendezvény teljes időtartama alatt kép- és videófelvételek készülnek.
 

 

Program 

08:30 - 09:00  Érkezés, regisztráció

09:00 - 13:05  Délelőtti blokk
Mit mutatnak a tesztek? – Általában a személyiség méréséről + Hogan teszt ingyenes kipróbálási lehetőség 
Füzér Gábor, ELTE meghívott előadó, munkapszichológus, tanácsadó

A személyiséget már az ókori görögök óta igyekeznek tudományos módszerekkel kategorizálni. Magára a személyiség struktúrájára is számos elmélet és megközelítés született, amelyekhez általában különböző mérési módszerek adódtak. Melyek a mai legismertebb tesztek és modellek (MBTI, Big5, Rorschach, stb.), és hol van a határuk? Hogyan működnek és miért lehet veszélyes, ha nem szakember használja őket? Milyen a célnak megfelelő teszthasználat és milyen a profi megközelítése egy „idegen ember bemérésének”?
+ AJÁNDÉK: HOGAN TESZT 

13:05-14:00 Ebédszünet 

14:00 - 17:15  Délutáni blokk
Pszichológia a munka világában – esettanulmányok, konzultáció, gyakorlati kérdések megválaszolása
Földi Miklós, klinikai szakpszichológus, munkapszichológus, tréner, coach

Mentális problémák, készségek kezelése és felelőssége egy vezető, coach és/vagy humán szakember számára. Hol a határ? Hogy ismerjük fel, ha a probléma mélyebb réteget érint? Milyen megoldási javaslatokat tehetünk? A téma körüljárása konkrét esetek alapján, lehetőség konzultációra, kérdések megválaszolására. A tanfolyam értékelése, lezárása.  

  

 Kapcsolattartó: Ernyey Tamás e: ernyeyt@upszi.hu t: +36 1 430 4568

Program 

08:30 - 09:00  Érkezés, regisztráció

09:00 - 13:05    Délelőtti blokk
Pszichológia a munkahelyen: Személyiségpszichológiai alapok, a játszmák világa, az önismeret jelentősége
dr. Lisznyai Sándor, klinikai szakpszichológus, egyetemi adjunktus, tanácsadó, coach

A legnagyobb hatású pszichológusok elméletein keresztül betekintést kapunk a személyiségpszichológia alapjaiba. Az elméletet pedig lefordítjuk a gyakorlat nyelvére: mik azok az emberi játszmák, miért különösen fontos ismerni önmagunkat, ha más emberekkel foglalkozunk, és melyek azok az ökölszabályok, amiket betartani szükséges, ha pszichológusi végzettség híján más emberek lelkével is foglalkoznunk kell.

13:05 - 14:00  Ebédszünet

14:00 - 17:15 Délutáni blokk 
Önismereti gyakorlat
dr. Bátki Anna, klinikai szakpszichológus, egyetemi adjunktus

Interaktív gyakorlat a pszichológus képzésben alkalmazott módszerek alapján. Nem csak magunkról tudhatunk meg többet, de arról is, hogy ez a tudás hogyan hasznosítható a munkánk során.

  

 Kapcsolattartó: Ernyey Tamás e: ernyeyt@upszi.hu t: +36 1 430 4568

letölthető fájlok

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.