hirdetés
hirdetés

Neuroszarkoidózis

Bal oldali, agytörzsi térfoglaló folyamatként induló elváltozás szövettani diagnózisa alapján izoláltan idegrendszeri manifesztációjú szarkoidózis derült ki 45 éves nőbe­tegünk esetében. Relapszusokkal és remissziókkal tarkított kórtörténetet mutatunk be, amely a klinikai kép alapján szteroidrefrakternek bizonyult.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Dr. Hajas Árpád
a szerző cikkei

Dr. Fujsz Eszter
a szerző cikkei

Dr. Bráz Petra
a szerző cikkei

Dr. Horváth Zsolt
a szerző cikkei

Dr. Gömöri Éva
a szerző cikkei

Dr. Bártfai Liza
a szerző cikkei

Dr. Balikó Zoltán
a szerző cikkei

Dr. Sárosi Veronika
a szerző cikkei

Dr. Bártfai Zoltán
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.