Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 8
#1
OTSZ Online
2022-05-06

Bár az intravénásan adott autológ mesenchymalis őssejt kezelés biztonságos, de sem radiológiai, sem klinikai hatás nem volt kimutatható egy év alatt.

#2
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2021-10-22

Két, fázis 3 vizsgálat szerint RRSM-ben az új CD20-ellenes monoklonális antitest, az ublituximab, jobban csökkenti a rokkantság progresszióját, mint a teriflunomid.

#3
Sclerosis multiplex lapszemle 6. évfolyam 1. szám
OTSZ Online >> Rovatok >> Összefoglaló közlemény
2021-03-12

A precíziós orvoslásban nem a tüneteket, hanem az azokat kiváltó biológiai folyamatokat kezeljük. 

#4
Sclerosis multiplex lapszemle 5. évfolyam 1. szám
OTSZ Online
2020-05-12

A 2019-es év során a legfontosabb kutatási eredmények az SM progressziója során bekövetkező rokkantságot, funkcióvesztést előre jelezni és nyomon követni képes biomarkerek területén születtek.

#5
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2018-10-22

A D-vitamin javítja, a dohányzás beárnyékolja a kognitív képességeket sclerosis multiplexben.

#6
Sclerosis multiplex lapszemle Sclerosis multiplex lapszemle 1. évfolyam 1. szám
OTSZ Online >> Sclerosis multiplex lapszemle
2017-02-08

A sclerosis multiplex a központi idegrendszer krónikus demielinizációs betegsége, mely egyaránt befolyásolja a testi, kognitív, pszichológiai és szociális funkciókat.

#7
Sclerosis multiplex Mozaik Sclerosis multiplex Mozaik 5. évfolyam 2. szám
OTSZ Online >> Sclerosis multiplex Mozaik
2014-07-10

A sclerosis multiplex (SM) krónikus degeneratív központi idegrendszeri betegség, melynek hosszú távú következménye súlyos, irreverzibilis rokkantság lehet.
Az összefoglaló célja a rokkantság mérési lehetőségeinek áttekintése, illetve a béta interferon rokkantságra gyakorolt hatásának vizsgálata.

 

#8
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2013-10-16

A szekunder progresszív sclerosis multiplexes betegek közül azokban, akik ki tudtak tartani a ciklofoszfamid terápia mellett, kisebb volt betegség további romlásának kockázata, de kétszer annyian szakították félbe a kezelést, mint a metilprednizolont kapók – számoltak be róla a kutatók.

blog

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.
Számtalanszor előkerült már a krónikus melléküreggyulladás kezelésének kérdése, és mindig az volt a végső konklúzió, hogy krónikus betegség esetén antibiotikumnak csak felülfertőződés esetén, alkalmilag van jelentősége.