hirdetés

Mit mondok a betegemnek és a betegemről ...ha szívpanaszok kivizsgálása során pánik szindróma igazolódik?

„Egy reggel, amikor nem voltam rosszabbul, mint máskor, egy kis asztal felállítása közben egész testemben hirtelen megfoghatatlan változást éreztem. Valami viharhoz hasonlított, ami a véremben kerekedett. Ütőereim oly erőteljesen lüktettek, hogy nemcsak éreztem, hanem hallottam is. Hatalmas fülzúgás társult ehhez, azt hittem meghalok... Keresgélés és töprengés útján arra jutottam, hogy bajomnak oka polyp a szívben ... „  - J. J. Rousseau: Vallomások

Kedves Asszonyom vagy Uram, Ön pánikbeteg! Önnek kardiális pánikja van!

Sok panasz. Mióta panaszai vannak, néhány hete, hónapja, azóta én vagyok már az ötödik, hatodik... tizedik orvos, aki vizsgálja Önt. Először az ügyeletben látták, miután éjjel felriadt. Aztán felkereste a háziorvosát, az elmúlt időszakban EKG, mellkasröntgen és laborvizsgálat történt, esetleg már kardiológus is látta, megtörtént a szív ultrahangvizsgálata is, de érdemi eltérést sehol nem találtak. Ha szedett a szívpanaszaira gyógyszert, pl. nitrátot, akkor valószínűleg nem jobban, hanem rosszabbul lett, megfájdulhatott a feje és a jövőjét illetően még bizonytalanabbá vált. Lám, hozzám sem egyedül jött, hanem megkért valakit, hogy kísérje el!

Egészségesen néz ki. Panaszai ellenére nemcsak én, hanem a környezetében élők is úgy látják, hogy jól néz ki! Szép a haja, körme, bőre, mégis olykor nagyon rosszul érzi magát, ezért fordult most ismét orvoshoz!

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Dr. Altorjay András
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.