hirdetés

A HER2 és a TOP2A gének mint prediktív markerek emlőrák antraciklint tartalmazó, adjuváns, kombinált kemoterápiás protokollja esetén

Nagy esetszámú metaanalízis genetikai eltérések szerinti emlőrákos alcsoportokban

Bevezetés
Számos, randomizált klinikai tanulmány retrospektív elemzése alapján valószínűsítették, hogy emlőrákban az antraciklineket tartalmazó adjuváns terápiás protokollok csak azoknál a betegeknél eredményesek, akiknél a HER2 gén kópiaszámának kóros emelkedése (amplifikáció) vagy a HER2 fehérje kifejeződésének fokozódása mutatható ki. Ugyanakkor ennek a feltételezett összefüggésnek nem volt egyértelmű a biológiai magyarázata.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.