hirdetés

Képalkotó diagnosztikai eljárások fejlődése vesesejtes carcinomában és azok hatása a prognózisra

Átfogó, retrospektív elemzés 1964 és 1997 között

Vesesejtes carcinomában (RCC) régóta a 3 cm-es tumorméretet tekintik szignifikánsnak. Ha a daganat meghaladja ezt a méretet, meredeken emelkedik a stage és a grade besorolás, a multifokális jelleg, az elsődleges áttétek, illetve a relapszusok előfordulási gyakorisága. A komputertomográfia (CT), illetve az ultrahangos képalkotó diagnosztika elterjedése előtt a kis tumorok előfordulási gyakorisága mindössze 5,3% volt, mára ez az arány megötszöröződött: az összes RCC-eset 17,3%-a és az összes I. stádiumú daganat 43,4%-a 3 cm-nél kisebb.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Sunela KL
a szerző cikkei

Lehtinen ET
a szerző cikkei

Kataja MJ
a szerző cikkei

Kujala PM
a szerző cikkei

Soimakallio S
a szerző cikkei

Kellokumpu-Lehtinen PL
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.