hirdetés
hirdetés
hirdetés

BEVEZETÉS
A Waldenström-macroglobulinaemia (WM)/ limfoplazmocitás lymphoma (LPL) egy ritka indolens limfoproliferatív B-sejt eredetű megbetegedés, melyet a csontvelő limfoplazmocitás infiltrációja, illetve a szérum monoklonális M immunglobulin (IgM) jellemez. 

BEVEZETÉS
A diffúz nagy B-sejtes lymphoma a bete - gek többségében még előrehaladott állapotban is jól gyógyítható immunkemoterápiával, ami első vonalban rituximab, ciklofoszfamid, doxorubicin, vincristin és prednisolon (R-CHOP) kezelést jelent.

hirdetés

BEVEZETÉS

A krónikus lymphoid leukaemia/kis lymphocytás lymphoma (CLL/SLL) klasszikus kemoterápiával gyógyíthatatlan betegség, a betegek javarészénél a relapszus törvényszerűen bekövetkezik.

BEVEZETÉS
A krónikus lymphoid leukaemiára (CLL) jellemző heterogén klinikai kórlefolyás hátterében génexpresszióbeli különbözőségek mutathatók ki. 

BEVEZETÉS
A myeloma multiplex kezelésében a pro teaszóma-inhibitorok, illetve az imid tartalmú kezelések jelentős javulást eredményeztek az elérhető progressziómentes és összesített túlélésben.

Bevezetés
Az elmúlt évtizedben a myeloma-ellenes kezelés hatásossága jelentősen javult a proteaszómagátló, illetve immunmoduláns (IMiD) készítmények alkalmazása mellett.

BEVEZETÉS

Az elmúlt évtizedben a myeloma multiplex kezelése gyökeresen megváltozott, számos új támadáspontú gyógyszer került forgalomba.

BEVEZETÉS
A köpenysejtes lymphomát (mantle cell lymphoma, MCL) eredetileg „centrocytás lymphomaként” sorolták be a Kiel-klasszifikációban, majd közepesen differenciált lymphocytás lymphomának tartották.

A köpenysejtes lymphoma (MCL) olyan ritka B-sejtes rosszindulatú daganat, amely az összes non-Hodgkin lymphoma (NHL) eset 4–10%-át képviseli. 

BEVEZETÉS
A krónikus lymphocytás leukaemiában (CLL) szenvedők többségénél válaszreakció alakul ki a kemoterápia és az immunoterápia kombinációja hatására.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

books.medicalonline