hirdetés

Budai Allergiaközpont, Budapest Dr. Réthy Lajos Attila cikkei

  #1
2017-05-03 14:30:00

Molekuláris (komponens alapú, CRD) allergológiai diagnosztikáról szóló közleménygyűjteményünk időszerűségét az élet diktálta. Mindezekről kitűnő keresztmetszeti képet adnak a jelen számban megjelent publikációk. Ezek összefoglalása mellett említésre kerül a molekuláris allergológiai diagnosztika legújabb vívmánya, a multiplex allergén-chip, melynek komplex molekuláris biomarkereivel szinte a teljes egyéni allergénspecifikus IgE repertoár meghatározható.

hirdetés
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.