hirdetés

Semmelweis Egyetem, II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika, Budapest Dr. Hosszú Éva cikkei

  #1
2017-07-06 15:42:00

A krónikus betegségek, hiányállapotok, így a Turner-szindróma is befolyásolják a csontrendszer metabolizmusát, szekunder oszteoporózist okozva.
E dolgozatban a csontrendszert érintő változásokra és a következményeket, szövődményeket kivédendő eljárásokra hívjuk fel a figyelmet.

hirdetés
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.