Biohasonló gyógyszerek a gyulladásos bélbetegségek kezelésében

Európában az első biohasonló monoklonális antitest az infliximabhoz bio­lógiailag hasonló CT-P13 volt, amely 2014 májusától elérhető hazánkban. Az összefoglaló a biohasonló infliximab alkalmazásával kapcsolatos kezdeti fenntartásokat és a jelenleg rendelkezésre álló klinikai adatokat tekinti át a gyulladásos bélbetegségek vonatkozásában.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Dr. Lovász Barbara Dorottya
a szerző cikkei

Dr. Gecse Krisztina Barbara
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Cikk[207680] galéria
Hozzászólások (1 db)
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
#
Tisztelt Doktornő! A fiam 37 éves és súlyos crohn beteg több, mint 5 éve. Már mindent kipróbáltak rajta, de sajnos az állapota nem javul. A folyamatos görcsöktől nem
tud dolgozni fél éve. A kamerás kapszula kimutatta, hogy legalább 8 helyen fekélyes az alsó szakaszú vékonybél. 2 hete injekciózza magába az Idacio injekciót, benne
adalimumab hatóanyaggal. Szeretném megkérdezni, tud-e javasolni még más terápiát. Oda kell-e figyelnie az ékezésre? Mi most a legfontosabb teendője? Szerinte mindent
ehet,nem érzékeny semmire. Hiába próbálom meggyőzni a glutén és laktózmentes étkezésről. Üdvözlettel egy elkeseredett édesanya Győrből. Várom válaszát:
[email protected]

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.