hirdetés
hirdetés

Csökkenti-e az ujjamputációk arányát a szöveti plazminogénaktivátor súlyos fagyásos sérülés után?

BIZONYÍTÉKON ALAPULÓ VÁLASZ
Súlyos fagyási sérülés esetén a szöveti plazminogénaktivátor (tPA) + prosztaciklin kombináció elősegítheti az ujjamputáció elkerülését (B szintű ajánlás, egy véletlen besorolásos, kontrollcsoportos vizsgálat [RCT] alap­ján). A tPA alkalmazható önmagában is, ez a kezelés is csökkentheti az am­putációk arányát a lokális sebkezeléssel összehasonlítva (C szintű ajánlás, nem megfelelő minőségű kohorszvizsgálatok alapján).

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Dr. Jennifer Taves
a szerző cikkei

Dr. Thomas Satre
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.