hirdetés
hirdetés

Mi az intézményekben élő idősek szorongásának legjobb nem gyógyszeres kezelése?

Bizonyítékon alapuló válasz

A kognitív viselkedésterápia (cognitive behavior therapy, CBT) és a relaxiációs tréning önállóan vagy kombinációban egyaránt alkalmazható az idősek szorongásának kezelésére (A szintű ajánlás, egy szisztematikus összefoglaló közleményen alapul). A zeneterápia szintén alkalmas az idősek szorongásának csökkentésére (B szintű ajánlás, járóbetegekkel végzett RCT-ket elemző metaanalízisek extrapolációja alapján). Az intézmények egészségügyi személyzetének megfelelő képzése szintén hasznos lehet az idősek szorongásának csökkentésében (B szintű ajánlás, egy RCT-n alapul).

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Jocelyn Vanopdorp
a szerző cikkei

Dr. Connie Kraus
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.