Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 6
#1
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2020-12-03

Európában elsőként az Egyesült Királyság nemzeti gyógyszer-felügyeleti hatósága, az MHRA adott engedélyt a Pfizer és a BioNTech közös fejlesztésű koronavírus-vakcinájának forgalomba hozatalára.

 

#2
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2020-12-02

Az amerikai jóváhagyási folyamat megkezdését követően a Pfizer-BioNTech és a Moderna Európában is beadta engedélykérelmét.

 

#3
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2020-12-01

A múlt hét végén a Pfizer megkezdte a COVID-19 elleni saját fejlesztésű vakcina tömeges légi szállítását az Egyesült Államokba, és több elosztóközpontot is létesít a szükséges hűtőkapacitással.

 

#4
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2018-02-07

A Brexitnek népegészségügyi következményei lehetnek mind az EU-ban, mind az Egyesült Királyságban. 

#5
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2016-09-02

A légszennyezés évente hárommilliónál több halálesetet okoz világszerte. Angol kutatók tanulmánya szerint az Európai Unió légszennyezést csökkentő rendelkezései az Unió területén évente 80 000 halálesetet előznek meg.

#6
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2016-08-08

A Brexit elnevezésű szavazás során az Egyesült Királyság lakossága szűk többséggel az Unió elhagyására voksolt. A tudomány és az egészségügy képviselői a szavazás után újult erővel fejezték ki aggodalmaikat a kilépés kockázatai miatt.

blog

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.
Számtalanszor előkerült már a krónikus melléküreggyulladás kezelésének kérdése, és mindig az volt a végső konklúzió, hogy krónikus betegség esetén antibiotikumnak csak felülfertőződés esetén, alkalmilag van jelentősége.