Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 6
#1
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2021-09-22

Fázis II vizsgálati eredmények szerint a fosztamatinib alkalmazása biztonságos COVID-19-ben szenvedő betegeknél, és biztató, hogy sztenderd ellátás melletti alkalmazása hatásosnak bizonyulhat.

#2
Hematológia Mozaik Hematológiai Mozaik 7. évfolyam 1. szám
OTSZ Online >> Hematológia Mozaik
2016-12-05

BEVEZETÉS
A diffúz nagy B-sejtes lymphoma a bete - gek többségében még előrehaladott állapotban is jól gyógyítható immunkemoterápiával, ami első vonalban rituximab, ciklofoszfamid, doxorubicin, vincristin és prednisolon (R-CHOP) kezelést jelent.

#3
Orvostovábbképző Szemle XXIII. évf. 10. szám
OTSZ Online >> Rovatok >> Szimpózium
2016-10-16

A reumatoid artritisz kezelése rohamosan fejlődik, az újonnan megjelenő terápiák a betegség célzottabb kezelését teszik lehetővé. A patogenezis megértésével, a különböző útvonalak gátlásával egyre közelebb kerülünk az egyénre szabott terápiás stratégia megvalósításához. Kezdetben főleg TNF-gátlókat alkalmaztunk, de a betegek egy része ezekre nem reagál. Ezért folyamatosan újabb célpontokat tárnak fel. Közülük jelenleg és a közeljövőben az IL-17, az IL-23 és a JAK-kinázok gátlása kecsegtet reménnyel.

#4
Hematológia Mozaik Hematológiai Mozaik 6. évfolyam 3. szám
OTSZ Online >> Hematológia Mozaik
2016-01-04

BEVEZETÉS
A lymphoproliferativ kórképek közé tartozó krónikus lymphocytás leukaemia (CLL) fő klinikai jellemzője a kiérett B-lymphocyták kóros szaporulata a perifériás keringésben, a csontvelőben és a nyirokcsomókban.

#5
Hematológia Mozaik Hematológiai Mozaik 6. évfolyam 2. szám
OTSZ Online >> Hematológia Mozaik
2015-11-06

BEVEZETÉS
A krónikus lymphocytás leukaemia (CLL) jellemzője a monoklonális, kiérett, CD5+ B-lymphocyta-szaporulat, amely sejtek a szöveti kompartmentben, azaz a nyirokcsomókban és a csontvelőben képesek szaporodni.

#6
Hematológia Mozaik Hematológiai Mozaik 6. évfolyam 1. szám
OTSZ Online >> Hematológia Mozaik
2015-08-17

Új gyógyszerekkel befolyásolható molekuláris mechanizmusok CLL-ben

blog

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.
Számtalanszor előkerült már a krónikus melléküreggyulladás kezelésének kérdése, és mindig az volt a végső konklúzió, hogy krónikus betegség esetén antibiotikumnak csak felülfertőződés esetén, alkalmilag van jelentősége.