Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 8
#1
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2021-04-09

Az USA középnyugati és északkeleti államainak egészségügyi hatóságai riadóztatnak a gyermekkori COVID-19 esetek meredek növekedése miatt.

#2
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2018-05-28

Nagy Britanniában nagyobb arányú a gyermekkori halálozás, mint Nyugat-Európa más országaiban.

#3
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2018-03-15

Az USA-ban magasabb az újszülöttek és a gyermekek halálozási aránya, mint a fejlett európai társadalmakban.

#4
OTSZ Online >> PR cikkek
2015-09-21

Az 5 év alatti gyermekek körében kevesebb mint felére csökkent a halálozás az elmúlt 25 évben: 1990-ben 12,7 millió gyermek halt meg, 2015-ben 5,9 millió – áll az Egészségügyi Világszervezet (WHO) jelentésében.

#5
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2015-05-14

Az életmódbeli különbségek döntően befolyásolják a bélflóra összetételét. Bár a higiéniai szabályok betartása védelmet nyújt a fertőzésekkel szemben, de csökkenti a bélrendszerben élő baktériumok diverzitását, ami krónikus betegségek kialakulását segíti elő.

#6
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2015-02-06

A CDC tisztségviselője szerint a kanyarós esetek ismételt szaporodása aggodalomra ad okot. A megbetegedés terjedésének egyik oka, hogy 12 amerikai gyermek közül 1 nem kapta meg időben az MMR oltást. Dr. Suchat felhívja az egészségügyi dolgozók figyelmét, hogy a lázzal, kiütéssel, és egyéb kanyaró-szerű tünetekkel járó betegség esetén gondoljanak kanyaróra is. 

#7
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2013-10-10

Az Egyesült Királyságban elvégzett eddigi legnagyobb gyermekhalálozási elemzés szerint a gyermekkori halálesetek kétharmadában valamilyen krónikus betegség áll a háttérben.

#8
Nőgyógyászati és Szülészeti Továbbképző Szemle XII. évf. 5. szám
OTSZ Online
2010-12-21
A 2010. év fontos állomás a szegénység elleni küzdelemben, valamint a Millenniumi
Fejlesztési Célok (Millennium Development Goals, MDG) elnevezésű program
biztosításában, mert a célok még 2015-ig megvalósíthatók.

A 2010. év fontos állomás a szegénység elleni küzdelemben, valamint a Millenniumi Fejlesztési Célok (Millennium Development Goals, MDG) elnevezésű program biztosításában, mert a célok még 2015-ig megvalósíthatók.

blog

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.
Számtalanszor előkerült már a krónikus melléküreggyulladás kezelésének kérdése, és mindig az volt a végső konklúzió, hogy krónikus betegség esetén antibiotikumnak csak felülfertőződés esetén, alkalmilag van jelentősége.