Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 2
#1
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2017-11-08

Kongenitális Zika-vírus-fertőzésben az agyállomány meszesedésének foka az idő előrehaladtával ugyan csökken, azonban ez nem eredményezi a gyermekek neurológiai állapotának javulását.

#2
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2014-05-09

A korábban egységes cseroki indiánokat történelmük keleti és nyugati csoportokra szakította. A két csoport koponyájának morfológiája változott az évszázadok alatt, ennek magyarázatát az antropológusok a környezeti hatásokban találták meg. 

blog

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.
Számtalanszor előkerült már a krónikus melléküreggyulladás kezelésének kérdése, és mindig az volt a végső konklúzió, hogy krónikus betegség esetén antibiotikumnak csak felülfertőződés esetén, alkalmilag van jelentősége.