Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 3
#1
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2016-01-06

Egy új kanadai, a magzati alkohol spektrumzavar diagnózisára vonatkozó irányelv módosította azokat az ajánlásokat, amelyeket legutóbb 2005-ben tettek közzé; az irányelvet specifikusan a multidiszciplináris diagnosztikus teameknek szánták.

#2
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2015-09-09

A terhesség alatti alkoholfogyasztás koraszüléshez, vetéléshez, halvaszületéshez, és hirtelen csecsemőhalál szindrómához is vezethet. 

#3
OTSZ Online >> Rovatok >> Aktuális
2012-08-09

A nagyfokú alkoholexpozíciónak kitett magzatok jelentős részénél nem alakul ki magzati alkohol szindróma, ehelyett olyan problémák jelentkeznek, melyek a magzati alkohol spektrumzavarok szélesebb kategóriájába sorolhatók Egy chilei prospektív vizsgálatban ez utóbbi kategória egyes komponenseinek előfordulását elemezve azt találták, hogy ebben a csoportban aggasztóan gyakori a központi idegrendszer funkcionális károsodása.

blog

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.
Számtalanszor előkerült már a krónikus melléküreggyulladás kezelésének kérdése, és mindig az volt a végső konklúzió, hogy krónikus betegség esetén antibiotikumnak csak felülfertőződés esetén, alkalmilag van jelentősége.