hirdetés

Az anterior és posterior érellátási régiót érintő agyi infarktusok klinikai háttere

Összehasonlító vizsgálat

A stroke típusának megadása alapvető jelentőségű a kezelés irányának megválasztásához és a kimenetel előrejelzéséhez. A stroke mechanizmusának egyértelmű meghatározása tehát nem pusztán technikai kérdés, hiszen a stroke primer és szekunder prevenciója sem képzelhető el a mechanizmus alapos ismerete nélkül. A stroke-adatokat feldolgozó adatbankok értékes információkkal szolgálhatnak a betegség incidenciájáról, kockázati tényezőiről, kialakulási mechanizmusairól és klinikai kimeneteléről. A különféle regiszterek tartalmának összehasonlítása segítséget nyújthat a stroke sokszínű jellemzőinek megismeréséhez is.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
N. Miyamoto, Y. Tanaka, Y. Ueno, R. Tanaka, N. Hattori, T. Urabe
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.