hirdetés

Az urticariában és angiooedemában szenvedő betegek életminősége

A BETEGSÉGTEHER MEGÍTÉLÉSE

Az urticariában szenvedő betegek egészséggel összefüggő életminőségét (HRQoL, Health Related Quality of Life) a betegségre vonatkozó szubjektív benyomásokkal kapcsolatos kérdésekkel mérik. Az eredmény segítséget nyújthat a terápiás döntéshozatalhoz is. Tekintettel az immunológiai kórképek – köztük az allergiás rhinitis és conjunctivitis, asztma és bőrgyógyászati kórállapotok − prevalenciájára, a HRQoL felmérése jelentős segítséget nyújthat a gyógyszerek, valamint a kezelés hatásainak felméréséhez.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.