hirdetés

Negyvenéves nő gyengesége és lassú pulzusa

 Egy 40 éves nő vizsgálatára néhány órája hirtelen kezdődött gyengeség miatt került sor.Korábban aktív és egészséges volt.
  Az elmúlt év során azonban olykor mellkasában, elöl bizonytalan fájdalmat érzett, mely nyugalomban és terheléskor egyaránt jelentkezett, 10–20 percig tartott, és nitroglicerinre nem mindig reagált. Futószalagos terheléses vizsgálat alkalmával a kóros határán lévő ST-depresszió, valamint a tallium szcintigramon az inferior régióban reverzibilis perfúziózavar mutatkozott.Koronarogramja szabályos volt. Feltételezték, hogy panaszait coronaria spasmus okozhatja, ezért naponta 200 mg diltiazem szedését javasolták. Utóbb az adagot 400 mg-ra emelték.
  Vizsgálatakor nem keltette beteg ember benyomását. Pulzusa irreguláris, 46/perc frekvenciájú, vérnyomása 116/82 Hgmm, légzésszáma 16/perc, hőmérséklete 37 °C volt. Az arrhythmiától eltekintve egyéb fizikális eltérést nem találtunk.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
E. William Hancock
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 8,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.