Orvostanhallgatók kézhigiénés ismereteinek felmérése a Semmelweis Egyetemen

Az egészségügyi ellátással összefüg­gő fertőzések megelőzésében nagy jelentősége van a kézhigiénének, mégsem megfelelő a kézhigiénés compliance az or­vostanhallgatók körében.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Dr. Néráth Andrea, Semmelweis Egyetem, Népegészségtani Intézet
a szerző cikkei

Dr. Fekete Mónika, Semmelweis Egyetem, Népegészségtani Intézet
a szerző cikkei

Dr. Horváth Ferenc , Semmelweis Egyetem, Népegészségtani Intézet
a szerző cikkei

Dr. Fazekas-Pongor Vince, Semmelweis Egyetem, Népegészségtani Intézet
a szerző cikkei

Dr. Szőllősi Gergő, Debreceni Egyetem, Népegészségügyi Kar, Családorvosi és Foglalkozás-egészségügyi Tanszék
a szerző cikkei

Dr. Varga János Tamás, PhD, osztályvezető főorvos, c. egyetemi docens, Országos Korányi Pulmonológiai Intézet, Légzésrehabilitációs Osztály, Budapest
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 6,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.