hirdetés

Szent János Kórház és Észak-budai Egyesített Kórházak, Budai Gyermekkórház, Budapest Dr. Péter Ferenc cikkei

  #1
2016-11-22 14:20:00

A peripubertális időszakban a növekedési hormon stimulációs tesztek csúcsértéke gyakran hamisan alacsony. Pubertáskorú, de a nemi érés jeleit nem, vagy nem adekvát mértékben mutató gyermekek esetében ezért exogén nemi hormon adás („priming”) teheti értékelhetővé a növekedési hormon elválasztási képesség vizsgálatát. A közlemény áttekinti a kérdés irodalmát.

hirdetés
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.