hirdetés

Szent János Kórház és Észak-budai Egyesített Kórházak, Budai Gyermekkórház, Budapest Dr. Tobisch Borbála cikkei

  #1
2017-07-06 15:48:00

A gonadoblastomák genetikai abnormalitásban szenvedő betegek gonádjaiból induló, komplex neoplasmák, amelyek gonadális elemeket tartalmaznak, így például primordiális sejteket, éretlen Sertoli- vagy granulosa sejteket, valamint gonadális stroma sejteket.

hirdetés
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.