hirdetés

Dr. Genersich Antal Alapítvány Csík Péter cikkei

  #1
2018-10-05 15:32:00

Dr. Genersich Antal 1918. június 4-én halt meg. De ki is volt ő valójában? 1842. február 4-én Nagyszombatban született neves felvidéki cipszer családban. Édesapja keresett ügyvéd volt, Deák Ferenc jó barátja. Genersich Antal már ötévesen elvesztette édesapját, így négy testvérével Késmárkra került nagyanyjához, itt végezte az általános és középiskolát. A kitűnő érettségijét követően iratkozott be Pesten a Királyi Magyar Egyetem Orvosi Karára.

hirdetés
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.