hirdetés

Semmelweis Egyetem, ÁOK, I. sz. Gyermekklinika, Budapest Dr. Zsidegh Petra cikkei

  #1
2018-11-30 15:30:00

A veleszületett anyagcsere-betegségek ritka kórképek. Kezelhető betegség esetén a korai diagnózis létfontosságú, mert az időben elkezdett terápia lényegesen hatékonyabb. A korai gyógyszeres kezelésen és a dietoterápián túl fontos a folyamatos edukáció, a betegek komplex gondozása és a család támogatása 

hirdetés
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.