hirdetés
hirdetés

Laboratóriumi medicina

Mikro-RNS-ek a laboratóriumi diagnosztikában

Szerkezetük rendkívül stabil, mennyiségük meghatározható az archivált patológiai anyagokból is. Újabb eredmények alapján kimutathatók különféle testnedvekből, pl. vérből is, ami óriási jelentőségű lehet a nukleinsav alapú diagnosztikai módszerek fejlődésében. A közlemény bemutatja a mikro-RNS- ekhez kapcsolódó kutatások módszereit, és összefoglalja azokat a betegségeket, amelyekben a mikro-RNS-ek diagnosztikus értékét meghatározták.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Dr. Patócs Attila
a szerző cikkei

Prof. Dr. Vásárhelyi Barna
a szerző cikkei

Dr. Butz Henriett
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 10,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.