Strandon, uszodában szerzett bőrfertőzések, bőrbetegségek felismerése, megelőzése és kezelése

A papulákból, pusztulákból álló klinikai kép pár nap alatt spontán gyógyul. A Mycobacterium marinum ritka, lokalizált, granulomatózus gyulladást okoz, az akváriumgranulóma gyakoribb, mint az uszodagranulóma. A medencék fertőtlenítésére használatos vegyületek véletlen túladagolása toxikus bőrre­akciókat okozhat. A fertőzések megelőzésében a medencevizek fertőtlenítése elsődleges, de fontos az egyéni higiénés szempontok betartása is.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Dr. Marschalkó Márta , PhD, egyetemi tanár, Semmelweis Egyetem, Bőr-Nemikórtani Klinika, STD Centrum
a szerző cikkei

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Cikk[227119] galéria
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés

blog

Egy 57 éves, frissen kezelni kezdett hypertoniás, dohányzó férfibetegnél korábban, hegymenetben jelentkezett már anginaszerű panasza, ami miatt kardiológushoz előjegyezték. Most favágás közben jelentkezett retrosternalis szorító-markoló fájdalom.

Amennyiben a képalkotó szakemberek számára rendelkezésre áll egy iPhone vagy egy iPad készülék, rengeteg minőségi radiológia-orientált alkalmazás közül választhatnak. A más operációs rendszert használók számára jelenleg sokkal korlátozottabbak a lehetőségek.

Úgy látszik, a fül- orr- gégészetet egyre szorosabb szálak fűzik össze a babasamponnal. Most kiderült, hogy alkalmas nasenendoscopia, azaz orrtükrözés során páramentesítésre is, legalábbis thaiföldi kollégák szerint.

Azok számára, akik tudják, mik a gyógyszer hatóanyagai, a mélyvénás trombózis miatti halálesetekről szóló hír nem annyira meglepő. A Diane kombinációban tartalmaz ciproteron-acetátot és az etinil-ösztradiolt.